Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن خودرو سازان ایران گفت: راهکار ساماندهی به وضعیت فعلی بازار خودرو، استفاده از تجربه دهه 70 یعنی زمان مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی است که با وجود اختلاف قیمت بازار و کارخانه، خودور بر اساس حاشیه بازار به فروش می‌رفت و با همین سیاست، دست دلال‌ها از این بازار قطع شد.

«احمد نعمت‌بخش»، دبیر انجمن خودرو سازان ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری برنا اظهار کرد: از سال گذشته که اجازه قیمت‌گذاری از شورای رقابت گرفته و به ستاد تنظیم بازار و کمیته خودرو سپرده شد، شرکت‌های خودروسازی با نرخ‎های دستوری زیان‌ده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: برای مثال، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، در بهمن ماه 97 قیمت تمام شده خودرو را 39 میلیون تومان برآورد کرد. به این مبلغ باید سود کارخانه، 9درصد ارزش افزوده، 3درصد شماره گذاری وحدود 3درصد هم بیمه شخص ثالث اضافه شود که حدود 45 الی 46 میلیون تومان می‌شود اما به ما تکلیف کردند قیمت نهایی37 و نیم میلیون تومان باشد که به این ترتیب در هر خودرو حدود 10 میلیون تومان ضرر می‌کنیم.

نعمت‌بخش ادامه داد: این روش تعیین قیمت‌های تکلیفی باعث شد سال گذشته هر کدام از شرکت‌های خودروساز بر اساس اعلام بورس، 7 الی 8 هزار میلیارد تومان زیان کنند. امسال هم بورس این رقم را 5هزار و 200 میلیارد تومان برای ایران خودرو و معادل همین مبلغ را برای گروه سایپا اعلام کرد.

دبیر انجمن خودرو سازان ایران اختلاف قیمت بالای کارخانه و بازار و مشکلات ثبت نام برای خرید خودرو را عاملی دانست که دلال‌ها این بازار را در دست بگیرند و استفاده از تجربه دهه 70 و اجرای سیاست‌های دوران مرحوم آیت‌الله هاشمی را برای ساماندهی به این بازار، توصیه کرد.

نعمت‌بخش گفت: بر اساس سیستم نظرسنجی کیفیت خودروها، پس از خرید، برای ارزیابی میزان رضایت مشتریان از ضمانت و خدمات پس از فروش، با خریداران تماس می‌گیریم که طی این تماس‌ها متوجه شدیم 70درصد مشتریان، خودروهای خریداری شده را فروخته‌اند و همین مساله نشان می‌دهد 70درصد خریداران خودرو، دلال هستند.

او افزود: در دهه 70 نیز همین اختلاف قیمت بازار و کارخانه وجود داشت و بر اساس مصوبه شورای اقتصاد مقرر شد که خودرو را با قیمت حاشیه بازار بفروشیم که با همین مساله دست دلال‌ها، قطع شد.

دبیر انجمن خودروسازان ایران خاطرنشان کرد: با اجرای روش حاشیه بازار در آن دهه، چون تقاضا تعدیل شده بود، شاخص خودرو طی 10 سال فقط 14واحد اضافه شده بود در حالی که شاخص کالای مصرفی حدود 4 برابر، شده بود.

این فعال اقتصادی با اشاره به رابطه عرضه و تقاضا در بازار گفت: بر اساس این رابطه قیمت هر کالایی را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند و امروز عرضه ما 4هزار و 500 خودرو در روز بوده و تقاضا هم مشخص است. اگر با روش حاشیه بازار، تقاضا را کاهش دهیم قطعا قیمت خودرو کاهش می‌یابد و ظرفیت ثبت‌نام خرید خودرو در سایت، 5دقیقه‌ای پر نمی‌شود، التهاب بازار از بین می‌رود، خریدار واقعی موفق به ثبت‌نام می‌شود، کارخانه‌ها از زیان خارج می شوند و بنابراین می‌توان به افزایش کیفیت محصولات امیدوار بود.

نعمت‌بخش تاکید کرد: زمانی که در کشور نقدینگی بالغ بر 2 هزار هزار میلیارد تومان وجود دارد و با وجود این اختلاف قیمت‌ها قطعا دارندگان نقدینگی سرگردان برای خرید خودرو پا به میدان می‌گذارند. همچنین امروز شرکت‌های خودروساز 23 هزار میلیارد تومانی به قطعه سازان بدهی دارند و این مبلغ درست معادل مبلغ زیانی است که از طریق قیمت‎های دستوری از سال گذشته تاکنون به خودرو سازان، تکلیف شده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران خودرو خودرو سایپا قطعه سازان هاشمی رفسنجانی بازار خودرو دلال خودرو نعمت بخش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۰۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است

یک کارشناس اقتصادی ضمن تاکید بر حرکت بازار ارز به سمت ثبات، افزایش یک تا دو هزار تومانی قیمت در بازار غیررسمی را امری طبیعی توصیف کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مرتضی عزتی» کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون تغییر قیمت چند روز اخیر نرخ ارز در بازار غیررسمی اظهار کرد: نوسانات نرخ ارز همواره متاثر از انتظارات و یا پیش‌بینی متغییر‌هایی است که به دلیل برخی وقایع اقتصادی، سیاسی و یا حتی نظامی دچار تغییر و تحول می‌شوند.


این کارشناس اقتصادی با اشاره افزایش یک هزار و ۵۰۰ تومانی قیمت دلار در بازار غیررسمی گفت: این مقدار نوسان‌های اندک مشکلی در شرایط بازار ایجاد نخواهد کرد. احتمال دارد که این موضوع ناشی از برخی مسائل سیاسی و یا حتی ورود تقاضای موثر بر بازار باشد.


وی تاکید کرد: تغییر ۲ تا ۳ درصدی نرخ ارز در بازار غیررسمی در طول یک بازه زمانی یک هفته تا ۱۰ روزه موضوع چندان غیرمنتظره‌ای نیست، بلکه با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی ایران این موضوع یک امر طبیعی محسوب می‌شود. افزایش یک و یا حتی ۲ هزار تومانی قیمت دلار در بازار غیررسمی عدد نگران کننده‌ای نیست، زیرا این میزان نوسان همیشه وجود داشته است.


عزتی در پایان خاطرنشان کرد: احتمالاً بازار ارز به سمت ثبات حرکت خواهد کرد، زیرا بازار کاهش‌های خود را انجام داده؛ لذا، پیش‌بینی می‌شود که در ادامه امر شرایطی باثبات و یا اندکی افزایش را تجربه کند.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار ارز ، نرخ ارز ، قیمت دلار ، نوسان ارزی ، مرتضی عزتی ، بازار غیررسمی ارز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9t

دیگر خبرها

  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • توقف در روند کاهشی دلار؛ خریداران دوباره برگشتند!
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار زیر چتر کدام رخداد جان گرفت؟
  • حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • کاهشی شدن قیمت سکه و طلا